1071 Ankara Plaza, Kızılırmak mah. 1443 cad. No: 25, B Blok Daire: 91 Kat:12 Çukurambar, Çankaya, Ankara

Meme Büyütme

Göğüslerin bir veya iki taraflı gelişme geriliği sonucunda oluşam meme küçüklüğü en kalıcı ve doğru olarak silikon jel meme protezleri kullanılarak göğüs büyütme estetiği ile düzeltilebilir. Silikon göğüs protezleri vücuda zarar vermez ayrıca daha sonra emzirmeye engel olmaz çünkü meme dokusunun arkasına yerleştirilir. Göğüs büyütme oranı hastanın göğüs derisinin esnekliği oranına bağlıdır. Doğum yapan bayanlarda ya da sarkam olan göğüslerde daha büyük protez koyma şansı vardır. Doğum yapmamış sarkma olmayan derisi gergin olan göğüslerin büyüme oranı daha az olacaktır.

Göğüs büyütme ameliyatı için yapılacak kesi yeri ve protezin büyüklüğü ameliyat öncesinde hasta ile konuşularak kararlaştırılır. Kesi yeri en sık meme altı ve memebaşı halkası alt kenarından yapılır. Meme başı kenarı kesisinde çok çok azda olsa his kaybı riski vardır. Ancak iz çok daha az kalır. Meme altı kesisinde ise his kaybı riski olmamasına karşılık daha belirgin bir iz kalacaktır. Ancak bu izin daha sonra revize edilerek azaltılması mümkündür.

Ameliyat sonrası çok azda olsa kanama ve hematom riski vardır. Bu durumda kanama devam ediyorsa durdurulması hematom oldu ise boşaltılması gerekebilir. Hematom oluşumu üzerinden birkaç gün geçtiyse bu durumda rezolüsyona bırakılabilir ancak bu durumda kapsül kontraktürü riski vardır. Her göğüs büyütme ameliyatında sonra silikon jel protez etrafında bir kapsül oluşur. İdeal olanı bu kapsülün biraz bol ve ince duvarlı olmasıdır. Kapsül çok sıkı ve kalın olursa hasta ağrı duyar, ayrıca göğüs şekli topa benzeyen küresel bir şekil alır. Aşırı kapsül oluşumu durumunda ayrı bir girişimi ile kapsülün açılması veya çıkarılması gerekebilir.