1071 Ankara Plaza, Kızılırmak mah. 1443 cad. No: 25, B Blok Daire: 91 Kat:12 Çukurambar, Çankaya, Ankara

Kulak Estetiği Ameliyatı

Kulak kepçesinin normalden daha fazla öne kıvrık olma haline kepçe kulak denir ve bu durum kulak estetiği ameliyatı ile düzeltilir. Kulak kepçesinin öne doğru kıvrık olması nedeniyle kulak daha büyükmüş gibi görünür. Bunun sebebi kulak kıvrımlarının normale göre daha düz olmasıdır. Kulak estetiği ameliyatı kulak arkasından kesi yapılarak kıkırdağın törpülenmesi ve kulağın arkaya doğru kıvrılması için özel dikişlerle dikilmesidir. Kulak estetiği 6 yaş civarında okula başlamadan önce yapılır. Bunun dışında 6 yaş üzerinde her yaşta yapılabilir. Ancak kulak estetiği ameliyatı çocuklarda genel anestezi altında yani uyutularak yapılır. Erişkinlerde ise kulak ameliyatı lokal anestezi altında yani kulak uyuşturularak yapılır.

Kulak estetiği ameliyatı ortala bir saat civarında sürer. Ameliyat sırasında çok çok az bir kanama olabilir. Damarlar koter denilen elektrikli aletle yakılarak kanamalar durdurulur. Kıkırdak törpülendikten sonra kıkırdağa özel dikişler konur. Bu dikişler konurken kulağın nekadar arkaya kıvrılacağı ayarlanır. Genellikle kulak arka kenarı baş ile arasında yarım ila bir santim boşluk bırakılır.

Ameliyat sonunda kulaklar sargıya alınır. Bu sargı hafif basınçlıdır. Bu basınş hem kanamayı önler hemde ödemi azaltır. Ameliyat ertesi gün sargı açılır ve saç bandı takılır. Saç bandı 4 gün sürekli sonra bir hafta geceleri takılır. Kulak arkasında eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş alma problemi yoktur. Dikişler 3-4 haftada erir. Ameliyattan dört gün sonra banyo yapılabilir. Banyodan sonra kulak arkaları kurutulmalı nemli kalmamalıdır.